fredag, november 21, 2014

Klassresa/fikaförsäljning

Klassen har beslutat att de vill samla pengar till en klassresa. Klassföräldrarna, Jennie Welin Berger och Maria Lejdegård, är kontaktade och kan hjälpa till att hålla reda på pengarna, samt vara sammankallande för olika försäljningsaktiviteter. De tar tacksamt emot hjälp och förslag från alla er föräldrar.

Klassen vill börja med att sälja fika i entrén för att få ihop pengar så att de kan investera dem i ett disco.

Vi har delat upp klassen i grupper. Första gruppen börjar att sälja fika redan nu på torsdag 27/11.

27/11
Marcus, Alexandra A, Rebecca, Alexandra B, Tim

4/12
Victoria, Isabell, , Pontus, Victor, Josefine,

11/12
Fredrik,  Linus, Mimmi, Ebba, Maja

18/12
David, Matilda L, Arvid, John, Lucas N

Sista gruppen säljer fika efter jullovet.

Sara och Magdalena

Inget vatten och värme

Klockan sex på morgonen den 26/11 stängs värme och varmvatten av, under ett par timmar. MR-rör räknar med att överkopplingen skall vara klar till lunch. Under den tiden har vi inget varmvatten och ingen värme. Varma kläder anbefalles och gymnastikomklädarna får klara sig utan dusch. 

Meddelar vaktmästaren

måndag, november 10, 2014

Till HKK-gruppen

Bra jobbat idag på det praktiska provet! Alla grupperna kom på bra måltider som ni alla lyckades superbra med :) (bilder kommer på HKK-bloggen så fort den andra klassen också haft sitt prov)

Efter lektionen skriver ni en utvärdering (i samma dokument som innan). Ett tips är att göra den så snart som möjligt eftersom man kommer ihåg mer detaljer då. Använd dig av följande frågor som stöd;


Vi ses nästa vecka!

//Camilla

fredag, november 07, 2014

Veckoinformation

Simning tisdag 11/11!
7A ska till simhallen på tisdag. Eleverna åker med bussen som går 9.38 (direkt efter språkvalet) och är åter på skolan ca kl 11.30. 

Aktion Julklappen
Även i år deltar Runbacka skolor i aktion julklappen. På klassmötestiden har eleverna delats in i fyra stycken grupper och de har själva delat upp inköp av de olika julklapparna. Nu på måndagsmentorstiden ska alla ha med sig sin del.

En ny informationsfilm om cannabis

I Sollentuna har 20 procent av pojkarna och 13 procent av flickorna i årskurs två på gymnasiet provat cannabis. För att försöka vända trenden har en åtta minuter lång informationsfilm om cannabis tagits fram i samarbete mellan en arbetsgrupp inom kommunen och elever från Rudbecks gymnasium. Nedan finner ni en informationsfolder och ett föräldrabrev från våra politiker som är till för alla föräldrar som har barn i åk 6 och upp till gymnasiet i Sollentuna.



Länk till folder

Länk till föräldrabrev

Nu startar Pizzaklubben! - för dig med speciellt intresse för matematik.
Brev till föräldrar här.

Trevlig helg!

Magdalena & Sara