fredag, maj 22, 2015

Information v 22-24

v 22
Lektioner enligt schema, förutom torsdag 28/5 som är halv studiedag. Eleverna slutar kl 13.00.

Schemabrytande aktiviteter v 23-24
v23
Torsdag 4/6 
Klassen åker till ungdomsmottagningen. Besöket börjar kl 9.00. Tider för samling och buss meddelas senare. Den här dagen är en halvdag då 9:ornas årliga avslutningslunch äger rum. Lunch till övriga klasser serveras på skolan innan dagen avslutas.

Fredag 5/6
Mentorsdag 9-14. Städning av skåp och återlämning av läromedel. Övriga aktiviteter planeras i klasserna med mentorer.

v 24
Mån-onsd elevens val - Se vilken kurs ni kommit med på här

Torsdag 11/6 - Avslutningsdagen
Mentorsdag från kl 10.00 och lunch på skolan enligt schema.
Avslutning på skolgården från 13.30. Klassen samlas innan i hemklassrummet för betygsutdelning. Detaljer kring starttid i hemklassrummet meddelas senare.




tisdag, maj 19, 2015

Information från förvaltningschef Daniel Broman

Information till vårdnadshavare

Arbetet med att rekrytera en rektor för Runbacka är nu klart. Ny rektor är
Maria Nyström. Maria har de senaste åren varit biträdande på Tegelhagen
och kommer succesivt att fasas in i tjänsten som rektor.
Jag är glad att Maria valt att ta detta uppdrag och jag ser fram emot ett
fortsatt gott samarbete med henne och Runbackas skolområde med
utmaningen att skapa Sveriges bästa skolor.

Med vänlig hälsning

Daniel Broman

Förvaltningschef

måndag, maj 18, 2015

Föräldrabrev

Viby 3 maj 2015


Till föräldrar med ungdomar som börjar årskurs 8 och 9 efter sommaren
Våren är äntligen här till allas vår glädje! Det betyder också att våra barn och ungdomar tinar fram efter vintern, samlas och hänger tillsammans ute på kvällarna. Tyvärr tinar också alkoholen och drogerna fram i samma takt som temperaturen stiger. De flesta av oss har hört om förra vårens händelser ute vid Fäboda grillplats och även om andra incidenter där ungdomar från bland annat Viby, Norrviken, Häggvik och Upplands Väsby varit inblandade. Dessa händelser har involverat en stor mängd alkohol och rykten om cannabis. 
Som förälder är man orolig och undrande och vill veta allt ungdomarna gör. Naturligtvis får vi inte veta det men hur går man då tillväga? Vi är ett antal föräldrar vars ungdomar idag går ut första året på gymnasiet, 9:an och 8:an. Den gemensamma nämnaren är att våra ungdomar ”hänger” tillsammans och vi delade alla känslan av att inte riktigt veta vilka de umgicks med, vilka är föräldrarna, vilka regler gäller hos andra, vad händer egentligen där ute och vilka kontaktytor har de? Ett par av oss tog initiativet och kallade till ett möte mellan föräldrar och Fältassistenter. Sedan dess har vi setts med jämna mellanrum och pratat och ventilerat vår oro, stöttat varandra, diskuterat tider, regler och pratat om skolan, ungdomsgårdar och en hel del annat. Allt tillsamman med och guidade av Fältarna. Det har varit ovärderligt för oss! 
Nu vill vi dela med oss av denna positiva erfarenhet och hoppas att ni är intresserade av att vara med i dialogen med varandra och Fältarna. 
Onsdag 3:e juni kl. 19.00 är ni välkommen till V-café, Vibyskolans fritidsgård där vi kommer att prata om den kommande skolavslutningen och sommaren. Ni kommer att träffa oss föräldrar, Fältare i Sollentuna, personalen på V-café, Stefan, Smulan och Olle samt skolkurator Anna som arbetar på Vibyskolan. Alla som är intresserade är hjärtligt välkomna! 

Vänliga hälsningar
//Anette Colmenius, Anna Jidberg och Ann Blomqvist


måndag, maj 11, 2015

onsdag, maj 06, 2015

Utflykt till Satelliten 13/5

Onsdag 13/5 åker hela klassen till Satelliten och kör gymnastik. Vi har en timme bokad mellan 8.15-9.15. Vi är tillbaka på skolan ca 10.00 och då har ni NO med Sofia direkt.

Vi samlas på skolan 7.30. Bussen avgår 7.39.

Ta med idrottskläder. Skor behövs ej.

Som kompensation för denna tidiga morgon kommer ni att få ledigt/hemarbete från idrottslektionen måndag 25/5.

Sara