fredag, juni 12, 2015

Tack för det här läsåret!

Vi mentorer vill passa på att tacka för ett gott samarbete med både elever och föräldrar det här läsåret, samt de fina blommorna vi fick på avslutningen!

Jag, Sara, kommer tyvärr inte att fortsätta på skolan till hösten då jag har fått ett nytt jobb som idrottslärare inne på Kungsholmen. Jag kommer att sakna alla elever och önskar alla lycka till i framtiden! Ni är grymma!

Höstterminen startar måndagen den 24/8 kl 9.00.

Glad sommar!

Sara och Magdalena


onsdag, juni 10, 2015

                                                                                Kista, 2015-06-08

Till mina kollegor och till föräldrar med barn i Runbacka skolor
Hej!
Jag kan inte tro att det är sant men åren har visst hunnit ikapp även mig. Stunden har kommit då det har blivit dags att ta farväl. Med en ålder på 65 år går jag nu i pension till sommaren.
Det har varit 14 fantastiska år på Runbacka skolor, där jag har arbetat först som lärare och sedan som biträdande rektor sedan 2009. Visst, varje dag har inte varit som en dans på rosor – det har funnits stora utmaningar som har krävt rejäla ansträngningar emellanåt – men så har vi tillsammans kunnat ge skolan ett mycket bra utgångsläge för framtiden också!
När jag tänker på alla fantastiska arbetslag känner jag mig stolt över mina kollegor och det vi uppnått. Det är så många som satsar helhjärtat och gör sitt bästa, trots att vi nog själva kan uppleva oss som otillräckliga emellanåt.
Sista tiden kantades av många olika känslor. Jag har fått ett starkt band till flera av er och arbetet har ibland blivit mer av en livsstil än ett arbete.  Samtidigt har jag vid min ålder sett fram emot att själv få bestämma helt och hållet över min tid. Tänk att få byta ut arbetsuppgifter och ansvar, alla måsten, för att istället kunna ta dagen som den kommer. Ni som känner mig vet att det knappast betyder att jag kommer sitta och rulla tummarna för det, men det är dags för en ny epok!
Tack för den tid som varit, kära kollegor och föräldrar! Tack för alla situationer vi tagit oss igenom tillsammans, tack för att ni utför ett viktigt och fantastiskt arbete och tack för alla härliga, goda skratt vi delat! Ni har gjort mitt liv många erfarenheter rikare och gett mig många positiva minnen.

Jag hälsar den nya  bitr. rektorn åk 4 -9, Cecilia Haglund, varmt välkommen!

Jag önskar er allt gott på vägen!
Sylvia Schmidt

Bitr, rektor 4-9


Rektorsbrev 10 juni 2015

onsdag, juni 03, 2015

OBS! Justering av Info och tider den här (v 23) och avslutningsveckan

Schemabrytande aktiviteter v 23-24
v23
Torsdag 4/6 
Klassen åker till ungdomsmottagningen. Besöket börjar kl 9.00. Samling kl 8.05 vid Runstenen. Efter besöket på Ungdomsmottagningen ska klassen vidare på studiebesök på Tingsrätten. Klassen beräknas vara tillbaka på skolan för lunch senast kl 12.00. Den här dagen är en halvdag då 9:ornas årliga avslutningslunch äger rum.

Fredag 5/6
Mentorsdag 9-14. Städning av skåp och återlämning av läromedel. Klassen har gemensamt bestämt att vid vacker väder blir det brännboll och egen medhavd matsäck ute i närheten av skolan. Vid regn tittar vi på film och äter matsäck i klassrummet.

v 24
Mån-onsd elevens val - Se vilken kurs ni kommit med på här

Torsdag 11/6 - Avslutningsdagen
Mentorsdag från kl 10.00 och lunch på skolan enligt schema. Vi städar klassrummet och tittar därefter på film. Eleverna får ha med sig frukt/fika eller godis.
Avslutning på skolgården från 13.30. Klassen samlas kl 13.00 i hemklassrummet för betygsutdelning.