onsdag, mars 29, 2017

NewBody




Avhämtning av NewBody nu på fredag mellan 17.30-19 hemma hos Mona och Maja på Nämndemansvägen 6.

tisdag, mars 28, 2017

Möte för föräldrar och elever angående klassresan


Klassresan är bokad nu.

Den 6/4 kl.19 kommer vi att ha ett föräldrar och elevmöte i matsalen. Vi kommer då gå igenom resan, klasskassan, regler och dylikt.


Vi vill att både elever och föräldrar deltar på mötet eftersom vi kommer gå igenom regler under klassresan samt att alla skall skriva på ett kontrakt.

Klassen tjänade in ca 21000:- på Newbody och har nu ca 85000:- i kassan.

Vänligen, Helen (klassmamma)

tisdag, mars 14, 2017

Nya skolplattformen

På Runbacka skolor använder pedagoger och skolledare skolplattform som baseras på Infomentors lärplattform. För elever och föräldrar finns “Hubben” där du hittar de funktioner som vi kommer att använda.  Hubben består av ett antal boxar med olika funktionalitet. Då systemet är nytt för oss kommer vi att börja använda några av boxarna i ett första skede. De boxar som börjar användas är: “Frånvaro”, “Nyheter”, “Bedömningar” “Kunskapsrum” samt “schema”

Vi anordnar workshops  för er föräldrar i hur man använder och loggar in på skolplattformen den 21/3 klockan 16.00-18.30  samt 20/4 16.00-18.30 i Runbacka skolors matsal. Om ingen av tiderna fungerar så hör gärna av er så sätter vi in fler tillfällen.
Välkomna!

Så här ser hubben ut:

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om skolplattformen:
 
Hur loggar jag in i skolplattformen?
Gå till www.sollentuna.se och tryck på ”Logga in” längst upp på sidan.
Klicka sedan på “logga in som invånare/vårdnadshavare”
Då du valt “logga in som invånare/vårdnadshavare”, väljer du ett alternativ för “Skolplattformen”. Du kan nu välja att logga in med användarnamn och lösenord eller logga in med e-legitimation. Med användarnamn och lösenord kan du rapportera frånvaro, kommunicera med skolan samt läsa nyheter. Med e-legitimation kan du även ta del av skolresultat och bedömningar.

Jag har inga inloggningsuppgifter, hur får jag det?
Om du loggar in med bank-id behöver du inga andra inloggningsuppgifter. Vid annat behov får du inloggningsuppgifter direkt från skolan. Kontakta skoladministratör Jeanette Kreitz på tel 08-6261600 eller e-post: sdb135@edu.sollentuna.se

Jag har glömt mina inloggningsuppgifter, hur får jag nya?
Om du har glömt ditt lösenord, kan du begära ett nytt genom att klicka på länken ”Glömt lösenord?” på inloggningssidan. Om du har glömt ditt användarnamn, kontakta mentor eller skoladministratör, så hjälper vi dig!

Dina uppgifter
Skolan behöver ha rätt kontaktuppgifter till dig som förälder. När du är inloggad, gå till boxen “Familjewebben”, då kommer du till Skolplattformens webbsida. Välj där fliken “vårdnadshavare”, under vilken du kan ändra dina uppgifter. Mentorer kommer att påminna om att du ska uppdatera dina uppgifter i början läsåret.

Hur rapporterar jag frånvaro?
Om du är vårdnadshavare kan du rapportera frånvaro för ditt barn via Hubben. Klicka eller tryck på frånvaroboxen. I boxen finns det en knapp som heter ”Rapportera frånvaro”. Klicka eller tryck på den knappen. Här kan du rapportera om ditt barn är frånvarande idag eller imorgon. När du rapporterar växlar boxen färg från grönt till rött. När sedan skolan har bekräftat frånvaron, så blir boxen grå (detta sker vid 8.00 det betyder att du behöver frånvaroanmäla före det för att vara säker på att undervisande lärare får informationen). På detta sätt rapporterar du frånvaro för en hel dag. Vid kortare frånvaro under dagen, t ex för läkartid ska du maila mentorer och undervisande lärare för den lektion det gäller.

Hur får jag del av information från skolan?
I boxen “Nyheter” kommer våra mentorer att lägga information om skolan, det som idag finns i klassbloggens flöde. Vi är medvetna om att det kommer bli en inkörningsperiod då vi alla övar på att använda det nya systemet. Därför kommer vi att använda både Skolplattformens “nyheter” samt klassbloggen under vårterminen 2017 och det kommer se lite olika ut i klasserna under våren. Under våren kommer vi också utvärdera var vi tycker det är det bäst att ha informationen så att vi gör lika från och med i höst.  En annan av rutorna på hubben är “Kalender”. Den kommer att synkas med klassens kalender där bland annat information om prov kommer att stå.

Kalender kommer att användas och där hittar du information om datum och tider för utflykter, prov mm.

Hur kan jag ta del mitt barns kunskapsbedömning som skolan gjort?
För att få tillgång till de senaste bedömningarna, klicka på boxen “bedömningar”. Dessa uppdateras efter varje genomfört kunskapsområde, det kan handla om en termin eller kortare period på ett visst antal veckor. Inför utvecklingssamtal och betygssättning är bedömningar alltid uppdaterade.

Vill du även ta del av de utvecklingsområden som läraren ser att ditt barn kan jobba vidare med så förmedlas dessa muntligt vid IUP-samtalet. De finns även skriftligt inför samtalet under respektive ämne på  familjewebben, under “utveckling och lärande”, “IUP/skriftligt omdöme” Mentorer kommer informera om detta inför samtalet.

För att få tillgång till tidigare terminers bedömning får du gå in på familjewebben, “utveckling och lärande”, “IUP/skriftligt omdöme”  Du kan då välja vilken termin du vill se omdöme från.

Under IUP-samtalet dokumenteras eleven individuella mål. Dessa återfinns på familjewebben, under “utveckling och lärande”, “IUP-planering”

Kunskapsrum
Här finns den den pedagogiska planeringen för de ämnen som är aktuella för perioden. Här finns också syfte, centralt innehåll och kunskapskrav som eleven arbetar mot.

Funkar InfoMentor Hub i alla webbläsare?
InfoMentor Hub bygger på den senaste tekniken och det innebär att du måste ha en uppdaterad version av din webbläsare installerad. Om du inte har det, uppmanas du att uppdatera så att du kan komma åt all funktionalitet.

Funkar InfoMentor Hub även i min mobil?
Ja. InfoMentor Hub fungerar med alla datorer, läsplattor och smarta telefoner, bara webbläsaren är uppdaterad.

Hur gör jag en genväg (”app”) på min skärm?
1. Öppna din webbläsare (Safari på iPhone) Skriv in adressen hub.infomentor.se
2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord.
3a. Om du har en iPhone eller iPad
Tryck på den lilla rutan med en pil i, längst ner i mitten på skärmen. Välj ”Lägg till på hemskärmen”.
3b. Om du har en Android
Spara sidan som bokmärke. Gå in och titta på dina bokmärken, leta upp InfoMentor Hub, tryck och håll kvar fingret på bokmärket tills en ny meny dyker upp. Välj ”Lägg till genväg på startsida/hemsida”.
3c. Om du har en Windows Phone
Tryck på menyknappen (dom tre prickarna nere till höger på skärmen) och välj ”Fäst på startskärmen” i listan som kommer upp.


Har du fler frågor kan du hitta svar
www.infomentor.se/support

Eller ta kontakt med mentor på skolan, alternativt skoladministratör Jeanette Kreitz på tel 08-6261600 eller e-post: sdb135@edu.sollentuna.se

måndag, mars 13, 2017

VIKTIG INFORMATION OM ALLERGIER


Allergi och annan överkänslighet är ett sammanfattande begrepp för flera sjukdomstillstånd
med likartade symtom. Besvären kan komma från ögonen, näsan och luftrören, magtarmkanalen och huden. De kan variera från tid till annan och dessutom variera kraftigt i svårighetsgrad från lindriga och tillfälliga till livshotande svåra eller kroniska.

DOFTER
Parfymerade produkter och andra irriterande dofter kan orsaka besvär på olika sätt hos
astmatiker, allergiker och andra överkänsliga.

Policy
På skolan undviker vi parfym och andra starka dofter.

PÄLSDJUR
Pälsdjursallergin yttrar sig bland annat i snuva, klåda i ögonen och hudbesvär. Många reagerar vid indirekt kontakt när de träffar personer som har djur eller vistas i miljöer där det har funnits pälsdjur. Allergenet sprids via kläder och hår hos människor som umgås med djuren.

Policy
Pälsdjuren får stanna hemma. Vi undviker att bära kläder som varit i kontakt med husdjur
eller hästar. Alla undervisningsaktiviteter som innebär kontakt med pälsdjur ska förläggas i slutet av
dagen.

NÖTTER
Många barn och ungdomar är allergiska mot nötter, jordnötter, mandel eller sesam. En person
som är svårt allergisk kan få en livshotande allergichock om hon/han av misstag får i sig detta.

Policy
På skolan har vi ett fullständigt förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam på skolans
område.

Med vänlig hälsning
Jeanette Fållsten
skolsköterska

Runbacka skolor

onsdag, mars 08, 2017

Nationella prov v 11 i svenska


Hej!
Nästa vecka börjar vi med nationella prov. Det är beslutat att eleverna ska ha SPARK innan, för att så att säga väcka hjärnorna och prestera bättre.

Tiderna: 
Onsdag 15/3 
7.50 - 8.10 SPARK i idrottssalen, därefter dusch och ev frukt
Samling i sal D09 snarast efter det, senast 8.25
8.30 - 9.30 Texthäfte
rast 15 min
9.45 -12.15 Läsförståelseprov

Lunch och därefter lektioner (13.00 SO)


Fredag 17/3
7.50 - 8.10 SPARK i idrottssalen, därefter dusch och ev frukt
Samling i sal D09 snarast efter det, senast 8.25
8.30 - 12.00 Skrivuppgift

Lunch och därefter lektioner (12.50 Sv)

Det är ok att ta med något att äta och dricka, t ex en smörgås, frukt och vatten. Ta inte med något som luktar, prasslar eller kan störa andra. Inte heller något som kan vara allergiframkallande, som nötter.

Man får inte ha mobil under proven, utan de lämnas in. Inte heller dator vid läsförståelseprovet den 15/3. Skrivuppgiften 17/3 skrivs i Digiexam, dvs utan internet.