torsdag, augusti 28, 2014

Minnesanteckningar från föräldramötet

Tack för ett trevligt föräldramöte och roligt att så många kunde närvara! För er som inte hade möjlighet att närvara följer här nedan lite minnesanteckningar över det vi pratade om.

Sara och Magdalena hälsar välkomna.

Presentation av alla föräldrar.

Presentation av schemat som finns under schemafliken här i bloggen. Idrottsprofilen börjar den här veckan. Grupp 1 består av Saras mentorselever och grupp 2 av Magdalenas.

Klassen har många resurser kopplade till sig. På matten finns alltid två utbildade mattelärare och specialpedagog Josefin Hedfors Prager finns tillgänglig på engelska, svenska, SO och NO 5-6 tillfällen i veckan.

Under luncherna finns numera ett elevcafé.

All information till clever och föräldrar finns i denna blogg. Information läggs ut löpande. Högst upp finns flikar med information om läxor, provschema, sjuk- och ledighetsanmälan, inför IUP-samtal, länkar till ämnesbloggar samt schema. Till höger här i bloggen kan ni prenumerera på bloggen. Ni får då ett mail när ett nytt inlägg dyker upp. Rekommenderas!

Skolan har utarbetat en digital kursplan. I enlighet med den har alla elever fått en genomgång av hur de använder google kalender. Den är ett hjälpmedel för att skriva upp läxor, prov, utflykter och annat. Självklart går det bra att använda en vanlig papperskalender också.

Studio ligger på måndagseftermiddagen. Den är till för de elever som vill få extra hjälp med uppgifter och läxor. Lärare i de flesta teoretiska ämnen finns tillgängliga under den tiden.

Vi fortsätter att arbeta med Olweus, precis som tidigare. Se hemsidan för information om Olweus antimobbningsplan samt skolans likabehandlingsplan!

I Infomentor kan du sjukanmäla och se elevernas omdömen och individuella utvecklingsplan. Vi mentorer vill att alla föräldrar kollar av att kontaktuppgifterna till er stämmer i Infomentor.

Föräldrarepresentanter i klassen är Maria Lejdegård och Jenny Welin Berger.

Om ni vill få kontakt med mentorerna så kan ni lättast maila, så ringer vi upp när vi har tid, eller ringa Magdalena på Valhalls telefon; 6261608 eller Sara i idrottslärarrummet; 6261611.

Tack till Therese Rönning som förde minnesanteckningarna.

Hälsningar Sara och Magdalena





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar