fredag, december 18, 2015

"Vad har du gjort på nätet idag?"


Hej alla föräldrar! Vi har fått kännedom om att det förekommer kränkande kommentarer om elever på skolan i en chat där man kan vara anonym som heter ASK.FM. Vi har pratat med eleverna i alla klasser om vad som gäller och arbetar kontinuerligt med ett material som heter http://nohate.se/ på klassmötena.

I dagsläget är kommunpolicyn att vi inte spärrar sidor utan istället arbetar med förhållningssätt, regler och hur vi är mot varandra i skolan och på nätet. Vi följer Olweusmodellen och åtgärdstrappan mot kränkningar samt är extra observanta på vilka sidor eleverna är inne på under skoltid.

Under våren kommer personalen ta del av boken Nätmobbning, näthat och nätkärlek, av Elza Dunkels, en av Sveriges ledande experter på unga och internet. Läs mer här: http://www.kulturer.net/2015/08/31/det-finns-ingen-quick-fix-mot-nathat/

Vi uppmanar även er föräldrar att prata med era barn om vad de gör på nätet lika mycket som ni pratar om vad barnen gör i skolan.  Ett tips på hur man kan prata med sina barn i olika åldrar finns här: http://tryggpanatet.telenor.se/projekt/natprat/

Hör av er till era mentorer om ni har några frågor och funderingar! Ett tips är att prata ihop sig  med andra föräldrar i klassen kringförhållningssätt hemifrån.



M v h Personalen på Valhall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar