fredag, februari 26, 2016

Hela och halva studiedagar

Halva studiedagar
Måndag den 7 mars
tisdag den 22 mars 
onsdag den 13 april 
... eleverna slutar sina lektioner kl.13.00 dessa dagar då vi lärare har halv studiedag.
Hela studiedagar
torsdag den 24 mars.
Studiedagen som stod som preliminär 20/4 är flyttad.
Vi har slagit ihop den med halvdagen den 28/4. Det innebär vanlig skoldag den 20/4.
28/4 är skolan stängd hela dagen för studiedag. 
Planeringsdag för lärare. Fritids, förskoleklass och förskola är öppet heldag.

onsdag, februari 17, 2016

Sjukskriven






Hej min fantastiska mentorsklass,

Ni har säkert hört, då rykten sprider sig snabbt. Min i måndags var jag med om en olycka. Jag tränade på gymmet och likt alla er ungdomar så är även jag nyfiken och vill utmana mig själv prova och leka. Jag hoppade upp i monkey baren och skulle gå armgång, dessvärre så gled jag av och ramlade ganska illa på mina fötter.

Högerfoten är stukad och vänsterfoten har en dubbel fraktur i mellanfotsbenet (d.v.s. benen bakom långtån och ringtån). Vänsterfoten gipsades direkt och höger lindades, så jag fick glida runt i en rullstol då ingen av fötterna gick att belasta. Idag har jag kryckor och tar mig fram sakta men säkert framåt.

Nu till det tråkiga, jag är dessvärre sjukskriven några veckor nu. Mitt mål är att vara tillbaka efter sportlovet, detta efter att ha pratat med ortopeden igår som tyckte att det var två väldigt fina benbrott där benen låg bra för en snabb läkning.

Fram tills dess kommer ni att ha vikarie i idrott, vem? Det vet jag faktiskt inte, men glöm inte bort att visa respekt och var sådär snälla och gulliga som ni är mot mig. Jag finns att nå via mailen om ni undrar något eller bara vill prata. Alla arbeten ska skickas in som bestämt så kan jag titta, lyssna, läsa och rätta direkt. Jag saknar er redan massor, ta hand om er nu!

//Anna

torsdag, februari 11, 2016

Info


Med anledning av händelsen på Edsbergsskolan i Sollentuna idag.

En elev har under dagen blivit allvarligt knivskuren på Edsbersgsskolan, enligt information som vi fått är skadorna inte livshotande.
Vi har under eftermiddagens lektioner pratat med våra elever (anpassat efter ålder) för att beskriva vad vi vet ännu så länge och också fånga upp det tankar och frågor det finns om detta. Vi kommer vid behov fortlöpande informera eleverna om händelsen allt eftersom vi får mer information samt kommer fortsätta prata om detta under morgondagen. Vi ber er föräldrar vara lyhörda för era barns tankar om händelsen och meddela oss om ni anser att ert barn behöver mer stöd.
Efter händelsen i Trollhättan har vi en ökad säkerhet på skolan vilket bland annat innebär att besökare anmäler sig till expeditionen och att vår krisplan har aktualiserats. För de enskilda elever som behöver prata mer om händelsen finns även kurator Elisabet eller skolsköterskan Jeanette tillgänglig. Polisen uppger att inget hot föreligger för andra skolor i området.

Maria Nyström
Rektor & Förskolechef Runbacka skolor och Fenix

onsdag, februari 10, 2016

Information om fredag 12/2 och skolbion


På fredag 12/2 ska klassen gå och titta på Mockingjay Part 2. Det är skola som vanligt på förmiddagen.

De som valt att äta lunch i Sollentuna Centrum åker bussen som går 10.38 tillsammans med Moa och Magda. Vi samlas i allrummet på Valhall kl 10.30. Ta med lunchpengar om ni ska äta i Sollentuna Centrum!

De som vill äta på skolan åker bussen som går 11.08 tillsammans med Anna.

Vi samlas på bion kl 11.40 för er som vill köpa snacks där. För övriga räcker det om vi samlas 11.50.


söndag, februari 07, 2016

Studiedag




Imorgon måndag 8/2 är det studiedag. 
Ni har en hel del uppgifter i skolan, så passa på och utnyttja dagen på bästa möjliga sätt.



Vi ses på tisdag !!!