fredag, november 18, 2016

Ny elev...

Hej
Som ni säkert hört hemma har vi, sedan i tisdags, en ny elev i årskurs nio. Hon heter Taylor Robinson och kommer ifrån Australien men bor just nu i en familj här i Sollentuna. Taylor kommer att gå i 9B men kommer även att möta elever ifrån 9A i olika grupper ex i matte, engelska etc. Syftet med hennes besök är att lära sig mer om svenska samhället, lära sig svenska samt förstås få en massa härliga kompisar på andra sidan jorden.

Under veckan som har gått har eleverna i nian varit fantastiska.Taylor har fått ett otroligt bra välkomnande där många hjälper henne med förklaringar, söker kontakt både under och mellan lektioner och stöttar i översättningar. Det är riktigt kul att se vilken hög social kompetens men också vilken hög nivå i engelska våra elever har. 

Det är självklart lärarnas ansvar att skapa uppgifter, översätta och förklara men det är också väldigt utvecklande för eleverna att ta in information, behandla samt översätta till ett annat språk. Taylor kommer även att få chansen att berätta om Australien, sin skolgång där och hur hon upplever skillnader mellan länderna. Vi ser alltså detta som en chans att utvecklas även för våra andra elever.

Tack till alla ni elever (samt personal) som bidrar till en sådan härlig arbetsmiljö för oss alla på Runbacka samt för att ni gett Taylor en så bra start i Sverige.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!
Cissi, Biträdande rektor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar