torsdag, augusti 27, 2015

Information om fotografering





Fotodatum: Onsdagen den 2 september  Fotoplats: Gymnastiksalen




Nu är det dags för året skolfotografering på Runan. Fotograferingen kommer att ta cirka 40 minuter och fotograferna kommer att ta klassbild och därefter porträtt.
Tiden för fotografering: 13.50-14.30





//Mentorerna




Hjärtligt välkomna på utvecklingssamtal





Nu har vi mentorer äntligen lyckas knåpa ihop schemat med datum och tiderna för höstterminens utvecklingssamtal. Vänligen klicka på din mentors namn för att se när du har ditt samtal.




Vänligen,
Anna och Magdalena



onsdag, augusti 26, 2015

Kontakt







Vi mentorer vill tack er föräldrar för ett trevligt föräldramöte. Vi önskar att vi kunde haft mer tid för ett enskilt samtal med varje förälder för att svara på alla era frågor och funderingar.

Har ni något ni undrar över eller om ni vill prata med respektive mentor så tveka inte på att hör av er via mail så hör vi av oss tillbaka så snabbt vi kan, antingen via mail eller via telefon.


Magdalena Hallström                 Anna Strehaljuk



Trevlig kväll, 

Vänligen,
Anna och Magdalena



måndag, augusti 24, 2015

Personuppgifter


Hej alla föräldrar,
Följande blankett har tidigare deltas ut i pappersformat, nu tänkte vi modernisera oss en aning och använda oss av våra elektroniska hjälpmedel.Vi har mailat er med detta dokument men det går även bra att klicka på länken, Personuppgifter

Vänligen,
Magdalena och Anna

fredag, augusti 21, 2015

Information från idrottslärarna


Hej och välkomna till ett nytt och mycket spännande läsår på Runbacka skolor!


Vi fortsätter det viktiga arbetet med att få in fysisk aktivitet i skoldagen genom ett nära samarbete med fritids och den valbara idrottsinriktningen i år 6. Vi har startat en skolidrottsförening som gör att vi kan delta i fler skolturneringar och idrottsaktiviteter.




Nytt för i år är att årskurs 7 kommer att genomföra ett projekt som kallas SPARK/Pulshöjande träning. Aktuell hjärnforskning visar att fysisk aktivitet hjälper oss med inlärning, koncentrationsförmåga och en bättre studiero. Förutom alla de andra positiva effekter som fysisk aktivitet har kan vi alltså nu koppla det även till att lyckas bättre i skolarbetet. Länk här


Vi kommer att införa Brain Breaks i skolan, ett Brain break innebär en kort paus i skolarbetet på lektionen där vi “startar om” hjärnan, d.v.s. vi ger oss själva ny energi och därmed en mycket större möjlighet att arbeta fokuserat med uppgiften framför oss. Forskningen visar att ett Brain break ger en motsvarande hjärnaktivitet som en 15 minuters promenad. Länk till en Brain Break



När det gäller ämnet Idrott och Hälsa vill vi återigen understryka vikten av följande:


Idrott och Hälsa är ett kunskapsämne där vi arbetar mot specifika kunskapsmål samt strävar efter att uppnå en förståelse för vikten av att röra på sig, äta rätt och vila ordentligt.


När det är idrottslektion eller idrottsdag ska eleverna vara ombytta till passande idrottskläder och skor avsedda för fysisk aktivitet. En vattenflaska kan vara bra att ha med.


Efter avslutad aktivitet duschar vi alltid och byter om.


Med förhoppning om ett utvecklande och givande läsår


Per Englund år 1-4 och år 6-9 Anna Strehaljuk år 4-9


onsdag, augusti 19, 2015

Ny mentor



Hej 8A och alla föräldrar,


Jag tänkte presentera mig för er, mitt namn är Anna. Jag är 30 år gammal och bor i Uppsala med sambon Alex och min bonusdotter Nova. Jag kommer att vara mentor i 8A tillsammans med Magdalena, och jag är dessutom den nya idrottsläraren på Runan.

Jag har tidigare vikarierat för både Sara och Pelle i Idrott och Hälsa under HT14 och VT15 och har träffat de flesta av eleverna på skolan minst ett par tillfällen under året.

Förutom att jag är utbildad idrottslärare vid GIH (Gymnastik och Idrottshögskolan), så är jag även lärare i svenska och matematik för yngre åldrar. Jag är även utbildad och arbetar som Personlig Tränare och Instruktör på Nordic Wellness i Stockholm och Uppsala.

Som person är jag mycket strukturerad, ordningsam, omtänksam och pedagogisk och jag strävar alltid efter att utvecklas som person både inom det privat och i min yrkesroll.

Jag ser mycket framemot höstterminen tillsammans med er. Er elever träffar jag på måndag 09.00 och er föräldrar träffar jag på onsdag 26/8 18.00 på föräldramötet.

Nu önskar jag er alla en trevlig och solig helg!

Vänligen,
Anna Strehaljuk


Skolstart



Välkomna tillbaka!

Hoppas att alla har haft en härlig sommar och ni nu känner er riktigt taggade inför det nya året på Runan och Valhall. Det gör vi!!!

Mentorsdag
Skolan börjar med en mentorsdag den 24/8 9.00-13.00 i hemklassrummet.
Lunchen kommer att serveras på skolan.
Dagen kommer att bjuda på en hel del information, brain breaks samt mycket mycket mer...

Schema
Kommer upp på bloggen så fort det är klart!
Obs! Ta med dator och lås till skåpet på måndag!


Påminnelse om föräldramötet!

Datum onsdagen den 26/8 18.00-20.00.

Mer information kommer!

Utvecklingssamtal v.37
Alla tider kommer att komma upp på bloggen i början av vecka 35, under fliken "Inför IUP-samtal".

Trevlig helg!
 
//Magdalena och Anna