fredag, augusti 21, 2015

Information från idrottslärarna


Hej och välkomna till ett nytt och mycket spännande läsår på Runbacka skolor!


Vi fortsätter det viktiga arbetet med att få in fysisk aktivitet i skoldagen genom ett nära samarbete med fritids och den valbara idrottsinriktningen i år 6. Vi har startat en skolidrottsförening som gör att vi kan delta i fler skolturneringar och idrottsaktiviteter.




Nytt för i år är att årskurs 7 kommer att genomföra ett projekt som kallas SPARK/Pulshöjande träning. Aktuell hjärnforskning visar att fysisk aktivitet hjälper oss med inlärning, koncentrationsförmåga och en bättre studiero. Förutom alla de andra positiva effekter som fysisk aktivitet har kan vi alltså nu koppla det även till att lyckas bättre i skolarbetet. Länk här


Vi kommer att införa Brain Breaks i skolan, ett Brain break innebär en kort paus i skolarbetet på lektionen där vi “startar om” hjärnan, d.v.s. vi ger oss själva ny energi och därmed en mycket större möjlighet att arbeta fokuserat med uppgiften framför oss. Forskningen visar att ett Brain break ger en motsvarande hjärnaktivitet som en 15 minuters promenad. Länk till en Brain Break



När det gäller ämnet Idrott och Hälsa vill vi återigen understryka vikten av följande:


Idrott och Hälsa är ett kunskapsämne där vi arbetar mot specifika kunskapsmål samt strävar efter att uppnå en förståelse för vikten av att röra på sig, äta rätt och vila ordentligt.


När det är idrottslektion eller idrottsdag ska eleverna vara ombytta till passande idrottskläder och skor avsedda för fysisk aktivitet. En vattenflaska kan vara bra att ha med.


Efter avslutad aktivitet duschar vi alltid och byter om.


Med förhoppning om ett utvecklande och givande läsår


Per Englund år 1-4 och år 6-9 Anna Strehaljuk år 4-9


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar